Liisa Rasinkangas

Olen 33-vuotias Hämeenlinnaan kotiutunut kuvataiteilija. Lapsuudesta saakka minulle on ollut elintärkeää piirtää, maalata ja kirjoittaa. Valmistuttuani taidekoulusta 2011 olen työstänyt vuosittain teoksia itsenäisesti, tilaustyönä sekä valmistanut soolo- ja ryhmänäyttelyitä. Olen myös ohjannut intuitiivisen maalauksen kursseja ja maalannut sielun muotokuvia sekä jumalatarmuotokuvia.

Taiteilijan luonto on tutkielma luontosuhteesta taiteen keinoin. Tutkin luonnon syklejä ja suhdetta luontoon maalaamalla, piirtämällä ja kirjoittamalla. Projekti on siis eräänlainen poikkitaiteellinen luontopäiväkirja.

Luonto on tärkeä inspiroija ja taiteilijan muusani. Maalatessa koen, miten luonnon elementit, havut, oksat ja mättäät ryöpsähtävät kuviini. Samalla tarkalla otteella, kuin viima muodostaa kuvioita hangelle, luonto ohjaa minua taiteilijana intuitiiviseen ja vapaaseen suuntaan. Vapaa luominen on minulle kuin meditaatiota. Silloin koetan ohittaa mielen asettamat rajat ja antaudun kanavaksi taiteelle. Luonto opettaa taiteilijaa luottamaan vaistoonsa. Nähtyään pohjaveden luoman lähdealueen, voi kokea luovuuden kanavana olemisen ihmeen. Luonnollisesti virtaava vesi tulee maan alta esiin samalla tavalla, kuin maalausnesteet ja kirjaimet piirtävät pakottamatta ja tarkasti osan näkymätöntä maailmaa esiin.

http://www.liisarasinkangas.fi/

e-mail: liisarasinkangas (at) gmail.com