Suvi Sistonen

Olen savolaissyntyinen, hiljattain pohjalaistunut taiteilija. Minulle on aina ollut luonnollista ylittää taiteiden rajoja musiikin, kuvan ja tekstin välillä. Teen myös paljon yhteistyötä eri taidealojen kanssa ja monitaiteelliset projektit ovat luontaista maaperääni.

Taiteen eri muodot ovat kuin vieraita kieliä jotka auttavat minua saamaan itsestäni esiin eri puolia sekä näkemään huoneen eri ovilta. Samalla kun yksi tapa luoda minussa sulkeutuu, toinen avautuu. Siten pitäydyn alati luomisen virrassa luonnollisesti. Pakotettu taide on lopputulokseltaan minulle hengetöntä ja pysähtynyttä, enkä koskaan pakota itseäni luomisprosessiin.

Kaikessa taiteessani on suurimpana kaikupohjanani jollain tapaa luonto ja sen minuun virittämät tunnelmat, tunteet, ilmiöt ja mitä moninaisin hiljaisuus. Valokuvaajana ja kirjoittajana on luonto aina ollut ensisijainen aiheeni, kuin myös muusikkona mielikuvani sävellyksien ja improvisaatioiden takana johtavat aina luonnon ilmiöiden äärelle.

Olen aina etsinyt omaa ydintäni sekä sisäisen harmonian, kasvun ja itseni ylittämisen kokemuksia taiteeni kautta. Elementtini (kiinalainen astrologia) on esimerkiksi maa, joka ei saa pysähtyä ja on elinehtoni pysyä alati liikkeessä. Luonnollisuus prosessina on minulle kaikki kaikessa. Lähtökohtana luontaisen rytmini ja luontoni kunnioittaminen ovat ehdoton edellytys sille, että voin pysyä tasapainossa ja kuulla sen hiljaisuuden siemenen, josta kasvaa myös taide ja oma ääni.

Työskentelen myös kokonaisvaltaisen ja luonnonmukaisen hyvinvoinnin parissa suurimpina intohimoinani kiinalainen lääketiede, tunnetyöskentely, kasvilääkintä ja eteeriset öljyt sekä terapeuttinen värien käyttö.

https://suvisistonen.com/

e-mail: suvi.sistonen (at) gmail.com